Bibliotheek

A1 Interieurstyling realiseert gehele bibliotheekkamers en heeft als een van haar specialiteiten het verwezenlijken van boekenkasten. Voor de ultieme opslagmogelijkheden maken wij kasten tot wel vier meter hoog. Tevens bouwen wij bestaande bibliotheken verder uit, zodanig dat de stijl één geheel vormt met het basisdeel.
Voor nieuwe bibliotheken zijn er vele mogelijkheden: van een klassieke, geheel eiken kamer tot een meer strakke, moderne inrichting. Wij kunnen bestaande elementen in bijvoorbeeld plafond of lambrisering terug laten komen in het nieuwe maatwerk. Tevens kunnen we vernieuwende interieuroplossingen voor aanwezige kunst bieden.

Onze materiaalvoorkeur bij het maken van kasten gaat uit naar massief Europees hardhout. Door hiermee te werken in hoogwaardige constructies bent u gegarandeerd van een goede kwaliteit. Dit is noodzakelijk vanwege het intensieve gebruik en het gewicht dat op de planken rust. De planken zijn van massief hout, waardoor de kasten zwaar beladen kunnen worden. 
Verder kunnen we klassieke kroonlijsten en andere sierelementen als cannelures aanbieden of imiteren. Bovendien kunnen we alle soorten moderne technieken in onze ontwerpen integreren, zoals uitschuif- en ladesystemen. Waar mogelijk en/of nodig maken we nog steeds gebruik van ouderwetse en beproefde technieken.
Op maat gemaakte tafels zijn uitermate geschikt voor een optimale inrichting en kunnen aan het leesgedeelte van de bibliotheek een prachtige finishing touch geven.

Een greep uit onze projecten

Monumentale keuken

Een monumentaal pand vraagt soms om een monumentale keuken.

Lees meer...