Duurzaamheid en milieu

Wat is duurzaam?
Het woord duurzaam werd al gebruikt in het rapport ”Our Common Future” van de Verenigde Naties commissie Brundtland in 1987. De belangrijkste conclusie die in het rapport werd gemaakt was dat de mondiale milieuproblemen het gevolg zijn van armoede in het ene deel van de wereld en de niet-duurzame consumptie en productie in het andere deel van de wereld. Volgens het rapport is duurzame ontwikkeling “ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”.


De kern van het PEFC keurmerk.
Het beheren en gebruiken van bossen en bosgebieden op een manier en met een mate die de biodiversiteit, de productiviteit, de verjongingscapaciteit, de vitaliteit en de potentie om -nu en in de toekomst- relevante ecologische, economische en sociale functies te vervullen behoudt op regionale, nationale en wereldwijde schaal en die geen schade toebrengt aan andere ecosystemen’. 

Wereldwijd zijn er een aantal keurmerken die de verantwoorde en duurzame herkomst van materialen garanderen. De bekendste keurmerken voor hout- en houtvezelproducten zijn FSC en PEFC en voor visproducten is dat MSC.

Onafhankelijk

Zowel FSC, PEFC als MSC zijn onafhankelijke keurmerken waarbij een derde partij de controle bij bedrijven uitvoert. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat er altijd een onafhankelijk oordeel gegeven wordt over de naleving van de regelgeving.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaam

De keurmerken kenmerken zich doordat zij altijd rekening houden met de drie pijlers van duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Wij als bedrijf kiezen voor het voeren van een keurmerk, om u hiermee te kunnen laten zien dat wij rekening houden met de samenhang tussen sociale-, mileu- en economische aspecten.

Wij als A1 Interieurstyling BV zetten ons zoveel als mogelijk in binnen de contouren van deze keurmerken om bij te kunnen dragen aan een wereldwijd duurzaam milieu zodat ook onze kinderen kunnen leven in gezondheid, geluk en harmonie.

Een greep uit onze projecten

Solid Surface

Solid-surface staat voor homogeen en dus uiterst hygiƫnisch

Lees meer...